måndag 25 februari 2008

Busy lördag

Hela lördagen var helt crazy. Klockan 10.00 var jag nere i källaren för att påbörja cykel-/tvättlåsrensning. Sjukt mycket cyklar som inte var märkta. Så det var bara att börja släpa. Bar ut 15 cyklar och sen började vi fundera på vad fan vi skulle göra med dem (hade räknat med typ fem, inte femton). Ringde runt till lite folk och frågade om det var nån som behövde en cykel, vilket resulterade i 4 cyklar mindre. Sen kom vi på den brilljanta ideén att åka upp till en skum cykelaffär och fråga om de ville ha dem. Så det gjorde vi och fick svaret att de tar rubbet. Även skrotcyklarna utan däck. Perfa. Då återstod bara att köra lite skrot som vi hittat till återvinningscentralen. När vi var klara med detta var klockan 12.30 och jag och Jenny fick lite bråttom då vi var tvugna att handla mat, sprit och kläder till kvällen och vi hade bestämt dejt med resten av gruppen vid 15.00.

Så vi drog ner på stan. Actionhandlade massa grönsaker och frukt. Vidare till Väla. Först in på systemet, handla några Singha och lite vin. Sen HM, Gina, Vero Moda. Riktigt dåligt med klänningar, men lyckades hitta varsin kreation som kändes "ett par buckets på beachen på Koh Pha Nang". Vidare till mataffären för att inhandla alla ingredienser. Hittade hälften och fick ta det sista i en liten asiatisk shop som vi lyckades leta reda på. Hemma 15.30.

Actionmatlagning. Jag som arbetsledare. Skickar ut order till höger och vänster. Hacka lök. Strimla chili. Häll i fisksås. Paprika i små fyrkanter. Mer kokosmjölk. Var ÄR tomatpurén. En sväng till närmsta affär. Varför i helvete är det SHERRY i ett asiatiskt recept. Jordnötsolja på hela mig. Fasen nu är klockan 17.30. Ni ska vara tillbaks duschade och sminkade 18.30. ÖKA.

Vi lyckades till slut få ihop följande:
Green Curry Chicken
Sötsur fläskfilé

Wokade haricot Verdes (betydligt mer avancerade än vad de låter)
Melonsallad

Grejen med asiatisk metlagning är ju att de har så jävla många olika ingredienser. Maten ovan låter simpel, men ska man göra den från grunden tar det tid. Mitt kylskåp är nu fullbelamrat med: Söt soja, jordnötsolja, limesaft, fisksås, black bean sås, sesamolja, grön curry osv, osv. Men kul var det! Och framför allt GOTT.

Från andra gruppen tillkom också:
Kyckling satay med jordnötssås
Chili och vitlöksmarinerade Scampi
Gurksallad

Karameliserad ananas med mangosorbet

Lägger ut recept när jag kommer hem. De flesta kom faktiskt från en asiatisk kokbok jag fick av mamma för typ fem år sedan. Superbra!

Inga kommentarer: