Kinainspirerad kyckling (från Arlas kokbok)
4 port.
4 Kycklingfiléer (3 om de är stora)
2 Purjolökar
3 vitlöksklyftor
2 msk potatismjöl
2 ½ dl mellangrädde
1 dl osaltade Cashew nötter
1 msk soja
salt och svartpeppar
smör att steka i
1. Dela kycklingen i ganska små bitar. Salta, peppra och rulla i potatismjölet.
2. Strimla purjolöken och vitlöken.
3. Stek kycklingen i smöret tills den får färg. Lägg över på fat.
4. Fräs purjolöken tillsammans med vitlöken. Häll sedan tillbaks kycklingen i pannan.
5. Häll på grädde, soja och nötterna. Puttra i ca 5 min.
6. Servera med kokt ris
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar