måndag 18 februari 2008

Italienska kalvfärsbiffar med Auberginchutney

4 personer

Auberginchutney
2 st aubergine
0,5 kg krossade tomater
1 st vitlöksklyfta(or), finhackad
3 msk Touch of Taste ITALY Kalvfond
svartpeppar
olivolja, till stekning

Italienska kalvfärsbiffar
400 g kalvfärs
1 st ägg
0,5 st gul lök(ar), liten
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
3 msk Touch of Taste ITALY Kalvfond
1 krm svartpeppar

Tillagning:
1. Skär auberginerna i medelstora bitar och stek i oljan.
2. Tillsätt vitlöken och tomaterna, låt sjuda 5 minuter.
3. Smaksätt med fonden och svartpepparn.
4. Skala och finhacka löken.
5. Blanda ströbrödet, potatismjölet och vattnet. Låt svälla och lägg sedan i färsen, fonden, pepparn, ägget och löken.
6. Blanda väl, forma till biffar och stek i stekpanna.

Vi tyckte dock att receptet behövde lite tillägg som exempelvis salt och en hel lök i biffarna. Ändå hade de kunnat smaka lite mer så tips är ovanstående plus mer svartpeppar. Till detta serverade vi klyftpotatis, broccoli och ett gott italienskt rödvin.

Förslagsvis Vino Rosso Nero d'Avola Merlot Syrah 2006 (nr 2309) som finns på box. Boxen har för övrigt ett snyggt artwork och kan med fördel stå framme för beskådan :)

Inga kommentarer: