tisdag 12 februari 2008

Smidig pastagratäng

Gjorde för mycket pasta och köttfärssås igår vilket inte är jättekul att äta två dagar i rad. Idag blev det alltså pastagratäng:

Varva valfri köttfärssås (se recept på min nedan) med penne i en smörjd ungssäker form. Häll över Keldas ostsås eller gör egen (tar max 10 min). In i ugnen på 250 g i ca 20 min.

Alex köttfärssås
500 g blandfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk skalade hela tomater (krossade tomater blir för stora bitar för min smak)
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
salt, svartpeppar, lite cayennepeppar

Bryn köttfärsen och löken. Mosa de skalade tomaterna med handen (ta bort de hårda ändarna) och lägg i. Häll i ca 1 dl vatten i tomatburken (smidigt sätt att få ut det sista) och häll i. Häll i tomatpuré, kalvfond och pressad vitlök, valfri mängd svartpeppar, cayennepeppar och salt. Puttra på svag värme samtidigt som pastan kokar. Smaka av och krydda mer om så behövs. Oregano är också gott att ha i.

Inga kommentarer: