måndag 3 mars 2008

Helgens matrecension no 1

Igår var vi som sagt och käkade på Hotell Kullaberg i Mölle. Hotell Kullaberg i Mölle låter som ett ställe som i alla fall sommartid har rätt mycket gäster och således borde kunna hålla en rätt bra kvalitet på maten. Man kan ju förstå om de vintertid inte har lika mycket att välja på och att servicen är lite sämre.

När vi kom dit kunde endast brunch erbjudas vilket var helt ok för oss och även priset på 175 kr/person kunde accepteras för en bra brunch. Jag har ändå betalat 220 spänn för en frukost på Grand i Stockholm, så brunch för 175 kr är ok. Men då förväntar man sig en bra brunch, men mycket att välja på och med kvalitet. Detta var definitivt inte kvalitet och mycket att välja på kan också diskuteras.

För det första var servicen kass. Det dröjde minst fem minuter innan servitören kom fram till oss (även om han bara stod bakom baren och hängde), han visade oss till vårt bord och sedan gick han. Utan att förklara vart brunchen fanns och utan att ta drickabeställningar. Efter ett tag fick vi leta reda på brunchen själva. Tallrikar plockade de inte heller. Alla tallrikar fick stå kvar tills vi var klara med efterrätten. Då hade vi samlat på oss tre tallrikar var som inte är jättekul att ha på bordet när man äter.

Den kalla delen av brunchen var helt ok. Sallad, pastasallad, potatissallad, rostbiff, lax och lite annat. Men det varma delen var katastrof. Torr lasange som såg ut som den stått där i en vecka, basic köttfärssås med kall pasta, pannbiff a la skolmat och någon slags köttgryta som inte riktigt gick att definiera. Hur fan kan man ens få för sig att servera detta? Jag hade inte gjort det om jag så hade tagit 50spänn för en brunch. Nu var vi på Hotell Kullaberg i Mölle oh käkade brunch för 175 kr. Katastrof.

För mig är det helt och hållet ofattbart hur man kan ens fundera på att servera halvkass mat. Det kostar inte mer och det tar inte längre tid att servera bra mat. Beror det på kassa kockar? Inga kockar? Dålig management? Jag förstår inte. Med det läget hade denna restaurang kunnat vara riktigt, riktigt bra. Men de verkar inte ta vara på tillfället alls. Hoppas, hoppas att de går i konkurs och någon som har vett att förvalta ett sånt ställe tar över.

www.hotellkullaberg.se

Inga kommentarer: